Arend-Jan

Foto’s maken… een (kort) moment vastleggen in een beeldopname.

Ooit begonnen met een analoge Olympus compact camera om vakantiefoto’s te nemen. Hierna kwam mijn eerste digitale Pentax compact camera. Nadat ik de eerste foto’s nam met mijn nieuwe Lumix (blauwe-) compact camera in het najaar van 2014 begon het helemaal in mij. Foto’s nemen en dat in een brede interesse. Kwam in 2015 mijn Pentax spiegelreflexcamera er bij en het werd nog meer fotografie.

Vanaf het voorjaar 2017 tot en met de zomer van 2019 heb ik de Basiscursus Fotografie als ook de Vakopleiding Fotografie gevolgd op de Fotovakschool in Apeldoorn. In een brede oriëntatie, in diverse aspecten van de fotografie mocht ik veel meekrijgen en ervaren. Het was een doel voor mij na de verleden tijd, om deze opleidingen te volgen.

Naast mijn fotografie produceer ik (elektro-) technische tekeningen, in de engineering van technische installaties. Een begrip hierin is BIM. Bouwen, Informeren en Modelleren. In mijn foto’s is het bij mij een foto wanneer ik mijn eigen BIM heb gegeven;

Beeldend; het moet een veelzeggend sfeer uitstralen. Het moet een beleving, gewaarwording en/of fascinatie oproepen.

Intensifiëren; mijn foto’s krachtig maken door deze intenser te maken. Zodat de beleving in mijn foto’s groter wordt.

Modelleren; binnen de fotoranden van mijn foto’s moet door een samenspel in contouren, kleur en licht het de foto zijn.

Mijn interesse en plezier in de fotografie is breed. Natuur en landschap, reportage, thema en product. Hierin voel ik mij thuis. Het is voor mij een mooie tijdsbesteding en ik wil anderen, het publiek laten genieten van mijn fotografie. Kijkend door nu mijn Olympus systeemcamera’s, blauwe compact camera als ook met de iPhone ( #inphotoedgesbyaj#blauwecompactcamera#iphonephotobyaj ) toon ik het in Kleur als ook in Zwart-Wit.

Met een vriendelijke foto-groet,

Arend-Jan Loozeman